Wat doen wij?

Het Wanroijs Nieuws

Zoals de naam al aangeeft is Stichting Gemeentelijk Wanroijs Nieuws een stichting. Dit wil zeggen dat er geen winstoogmerk is. Doelstelling is om te zorgen voor informatievoorziening vanuit de verenigingen, de winkeliers, de gemeente en de pastorale en medische zorg. De stichting is opgericht in 1960. De eerste uitgave zag het daglicht op zaterdag 6 augustus 1960. De gehele geschiedenis van het Wanroijs Nieuws kunt u op de pagina historie lezen.

Het Wanroijs Nieuws is tot stand gekomen uit een initiatief van de winkeliersvereniging in samenspraak met de verenigingen en de pastorale zorg in Wanroij, Landhorst en in het begin nog Rijkevoort. Het verspreidingsgebied was oorspronkelijk de hele gemeente Wanroij. Om het Wanroijs nieuws te ontvangen moet je je aangemeld hebben als abonnee. Zie daarvoor deze link.

De stichting wordt bestuurd door een aantal bestuursleden. Zie daarvoor de desbetreffende pagina. Minimaal twee keer per jaar komt het bestuur bij elkaar om de financiële en de redactionele zaken te bespreken. Ook komen er dan praktische zaken aan de orde met betrekking tot de logistieke zaken. Het bestuur probeert om het Wanroijs Nieuws als weekblad actueel en bij de tijd te houden. Daarom zijn er regelmatig aanpassingen in de lay out en de vermelde rubrieken. De laatste jaren is de agendafunctie een belangrijk onderdeel geworden. Dit in samenspraak met stichting W.A.C.

 

Redactie

Met betrekking tot de nieuwsvoorziening zijn we steeds op zoek naar redacteuren. Degene die op vrijwillige basis regelmatig een stukje wil schrijven over de bedrijven, verenigingen of personen in Wanroij of Landhorst kunnen zich aanmelden bij een van de bestuursleden.

 

Drukkerij

GaafGrafisch is de drukkerij met veel diverse mogelijkheden in huis. Zij verzorgen elke week de opmaak en drukken het Wanroijs Nieuws in eigen huis! Voorheen was de bedrijfsnaam Drukkerij v.d. Broek. Opgericht in 1960 en hierdoor vele jaren ervaring.

Zij kunnen u helpen met bijvoorbeeld een mooie en aantrekkelijke advertentie voor uw bedrijf in het Wanroijs Nieuws. Alles wat u hiervoor hoeft te doen is een mailtje sturen met gegevens en zij sturen u een ontwerp via de mail terug. Heeft u andere vragen met betrekking tot de advertenties of artikelen kijk dan op de pagina aanleveren over hoe u dit het beste kan doen.