Historie

Het Wanroijs Nieuws is tot stand gekomen uit een initiatief van de winkeliersvereniging in samenspraak met de verenigingen en de pastorale zorg in Wanroij, Landhorst en in het begin nog Rijkevoort. Het verspreidingsgebied was oorspronkelijk de hele gemeente Wanroij. Om het Wanroijs nieuws te ontvangen moet je je aangemeld hebben als abonnee. Zie daarvoor de pagina aanmelden.

De eerste uitgave werd bij iedereen thuis verspreid op zaterdag 6 augustus 1960. A. Aben, A. v.d. Zanden en H. Reijnen waren op dat moment de voorzitters van dit initiatief. Zij hoopten op dat moment dat het Wanroijs Nieuws zou uitgroeien tot ‘aller tevredenheid van de inwoners’. Nu, 60 jaar later, is dit nog steeds het doel van de stichting.

“Al sinds augustus 1960 actief!”

Onder de kop ‘archief’ leest u de hoogtepunten van de afgelopen 50 jaar. Vanaf de eerste uitgave tot aan oude advertenties. Deze bundels zijn als bijlage uitgegeven met het 50-jarig bestaan van het Wanroij Nieuws. Hieronder staat de aller eerste uitgave van het Wanroijs Nieuws.

In elke uitgave van het Wanroijs Nieuws vind u ook altijd de ‘Klos advertenties’. Vroeger was er Gradje Engels, hij ging na de hoogmis bij de kerk altijd op een klos staan om de advertenties voor te lezen. Zo wist iedereen die in de kerk was geweest, wat er te koop was en bij wie. Vandaar dat onze advertenties nog steeds de klos advertenties genoemd worden.